Πως θα αναγνωρίσετε τον ΝΕΣΤΟΡΑ και τον χαρακτήρα του;


Λιγύφθογγος Νέστωρο καλός  αγορητής, ομιλητής
Πως θα αναγνωρίσετε τον ΝΕΣΤΟΡΑ και τον χαρακτήρα του;
Ο ΝΕΣΤΟΡΑΣ , βασικό πρόσωπο των Ομηρικών Επών, είναι ένας άνθρωπος σεμνός, ήσυχος, ήρεμος, διακριτικός, μπορεί να έχει κάποια ηλικία και να έχει γεράσει όμορφα με αξιοπρέπεια και  αρχοντιά, αλλά μπορεί να είναι και  νεότερος με έμφυτη σοφία , ενασχόληση με την επιστήμη, την έρευνα και την λογική και την νηφαλιότητα της γνώσης. Μιλάει και γράφει όμορφα, δεν λέει πολλά, συνήθως μας  κάνει  ΝΕΥΜΑΤΑ, καλλιεργεί τα ΝΟΗΜΑΤΑ και ένα κλίμα ενότητος, αγαπάει τα παιδιά  και τους νέους , όπως τον Τηλέμαχο που τον φιλοξενεί και τον Αχιλλέα που τον επισκέπτεται διαλλακτικός σε ευθεία πρεσβεία αποστολή. Είναι ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, έντιμος, ακέραιος χαρακτήρας, γενναίος, νηφάλιος  και μεγάλος πολεμιστής.
Αναζητείστε τον ΝΕΣΤΟΡΑ και αναγνωρίστε τον, όπου και όποιος και να είναι στη σύγχρονη πραγματικότητα.
Νέστωρ, από  το  νεύω, κάνω νοήματα και  το νέομαι ,έρχομαι, επιστρέφω, εξ’ού και νόστος.
Ανεξάρτητα από το ποιος μπορεί να εκφράζει πληρέστερα τον αρχετυπικό χαρακτήρα του Νέστορα,  όλοι  θα πρέπει να καλλιεργήσουμε τα καλά του  χαρακτηριστικά, ήτοι την γενναιότητα του, την ενωτική  διαλλακτικότητα, την ικανότητα του  να κατανοεί την επιστήμη, τις λογικές της  και μαθηματικές προτάσεις και να ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ στη βασική πηγή της γνώσης, την ΣΟΦΙΑ.

Στη συνέχεια θα δοθούν όλα τα ΟΝΟΜΑΤΑ των  Ομηρικών Επών με τα βασικά τους χαρακτηριστικά , ελαττώματα και προτερήματα, δράση και συμπεριφορά για να μπορούμε να τους αναγνωρίζουμε μέσα μας και έξω μας, σε συλλογικό και προσωπικό επίπεδο, παντού και πάντοτε με βασικό χάρτη και οδηγό ΤΑ ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ και τον  λιγύφθογγα ποιητή μας,  τον ΣΟΦΟ.
Αστραία
0602 2016

Advertisements

Tagged:

One thought on “Πως θα αναγνωρίσετε τον ΝΕΣΤΟΡΑ και τον χαρακτήρα του;

  1. iparea Φεβρουαρίου 6, 2016 στο 3:24 μμ Reply

    Ήταν γιος του Νηλέα και της Χλωρίδας. Πήρε το προσωνύμιο Γερήνιος, από τη Γερήνια, πόλη της Λακωνίας ή της Μεσσηνίας, όπου βρισκόταν, όταν ο Ηρακλής σκότωσε τον Νηλέα και έντεκα από τα παιδιά του (επειδή ο Νηλέας αρνήθηκε να τον βοηθήσει στην κάθαρση για τον φόνο του Ιφίτου ) και έτσι σώθηκε. Έλαβε μέρος μαζί με τους Λαπίθες στον πόλεμο εναντίον των Κενταύρων, στην Αργοναυτική εκστρατεία, στη θήρα του Καλυδώνιου κάπρου και στον Τρωικό Πόλεμο. Ο Όμηρος τον παρουσιάζει ως σοφό και συνετό γέροντα, που οι συμβουλές του ακούγονται με σεβασμό από όλους τους Αχαιούς.

    Σήμερα το όνομα Νέστωρ είναι τιμητικός τίτλος για τον γηραιότερο από τους παρευρισκόμενους σε επιστημονικούς κύκλους.[1]

    Ήταν πατέρας του Πεισίστρατου και της Πολυκάστης…..
    https://el.wikipedia.org/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: