Πρίαμος


Ποιος είναι  ο γηραιός ηγεμών της Τροίας;

Πρίαμος, ο εξαγορασμένος από την πρώτη καταστροφή της Τροίας ,Ποδάρκης βασιλιάς ανεβαίνει στα ισχυρά τείχη τα φτιαγμένα και από θεούς και τους άμβωνες από τις Σκαιές Πύλες που βρίσκονται αριστερά μαζί με την σιωπηλή γνώση και την όμορφη Ελένη, θρησκευτικός ηγέτης , προέλευσης Ανατολικής γηραιός και σεβαστός, πάπας και πατριάρχης συνήθως σε θρόνους πλουμιστούς.
Από αριστερή πύλη των Σκιών ανεβαίνει ενώ, ο Ήφαιστος από δεξιά κερνά τους θεούς στην στροφή της λογικής στην Α ραψωδία της Αχίλλειου οργής.
Ζητά να μάθει για τους αρχηγούς και τα παλικάρια των Αχαιών, να τους γνωρίσει και να τους διακρίνει με την βοήθεια της νύφης του ανάμεσα στο παρατεταγμένο πλήθος των μαχητών της δεξιάς και της αριστερής πλευράς.
Πατέρας πολλών παιδιών, ο ίδιος, δογμάτων, αιρέσεων και θρησκευτικών δοξασιών,δεν θα μείνει να παρακολουθήσει την μονομαχία, διαισθανόμενος την ήττα του υπεύθυνου για αυτή την κλοπή της ομορφιάς της γνώσης, γιου του με τα δύο ονόματα Πάρις Αλέξανδρος.

Σας ασπάζομαι Αστραία

Tagged:

One thought on “Πρίαμος

  1. iparea 11 Φεβρουαρίου, 2013 στο 11:26 μμ Reply

    Η παραίτηση του Πριάμου σε ομηρική αλληγορία
    Βατικανό…ο Πρίαμος στα τείχη της νέας Τροίας κάθε πρωτοχρονιά και η Ελένη στο θησαυροφυλάκιο του μια κλεμμένη ομορφιά.Κάτω στην πεδιάδα οι Αχαιοί όλου του κόσμου υποφέρουν από αυτή την αδικία βαριά.
    Η ανακοίνωση της παραίτησης του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ’ στις 28 Φεβρουαρίου σηματοδοτεί το τέλος μιας πολυτάραχης θητείας……
    http://www.tovima.gr/world/article/?aid=497718

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: